Aktuellt inom skogsindustrin

Foto: Skogsindustrierna

Så kan vi få mer skog i skogen

Enligt EU:s klimattjänst Copernicus var årets september den varmaste septembermånad som har uppmätts på vår jord. ”Ett extremt värmerekord” säger SMHI. Det är viktigt att snabbt minska utsläppet av växthusgaser, som koldioxid, för att försöka bromsa klimatförändringarna.

Filtrera artiklar

Risk för dålig insyn i Kommissionens arbete kring SPI

En mängd EU-politiska initiativ som påverkar produkter från svensk skogsnäring är på gång. Närmst är Initiativ för hållbara produkter, SPI.

Regeringen presenterar strategi för att snabba på elektrifieringen

Energiministern har lagt fram en strategi för kraftfull elektrifiering i hela landet. I strategin föreslås 67 åtgärder under kommande 3 år.

Bild från sågverk i Folkesta

Rekordår för sågverken

Sveriges sågverk slog produktionsrekord under 2021. Ett par sågverksföretag som Skogsindustrierna har talat med blickar framåt mot 2022.

Vill du jobba med produktfrågor inom skogsindustrin?

Vi söker nu en person som kommer att arbeta med frågor som rör massa- och pappersindustrins produkter.

Kolförrådet ökar mer i brukad skog

En aktivt brukad skog binder mer kol än en obrukad skog. Det visar en färsk analys av data från länderna i det norra barrskogsbältet.

Vart tog papperskassarna vägen?

Efterfrågan på förpackningspapper är stor och intresset för biobaserade material från skogen ökar när fler väljer papper före plast.

KRÖNIKA: En sammanfattning av 2021

– Jag räknar med att precis som tidigare år, komma till insikten att det inte tar slut vid nyår. Det kommer ett nytt år med nya möjligheter.

Nytt EU-förslag om hållbara kolcykler

EU-kommissionen har antagit en plan för att avlägsna kol från atmosfären. Planen har välkomnats av många, men farhågor har också väckts.

Skogsnäringen i fokus på världsutställning i Dubai

Onsdagen den 15 december var det Sveriges dag på världsutställningen i Dubai. Från Sverige deltog stora delar av det svenska näringslivet.

DI Replik: Så kan Sverige påverka skogspolitiken i EU

Lagförslag kopplade till skog bör utformas utifrån ett helhetsperspektiv som EU-kommissionen ibland missar, skriver Skogsindustrierna.

Föregående 18 19 20 21 22 Nästa