Aktuellt inom skogsindustrin

Foto: Skogsindustrierna

Så kan vi få mer skog i skogen

Enligt EU:s klimattjänst Copernicus var årets september den varmaste septembermånad som har uppmätts på vår jord. ”Ett extremt värmerekord” säger SMHI. Det är viktigt att snabbt minska utsläppet av växthusgaser, som koldioxid, för att försöka bromsa klimatförändringarna.

Filtrera artiklar

Dags att uppdatera Sveriges sätt att redovisa skyddad natur

När både FN och EU höjer kraven för att bevara den biologiska mångfalden redovisar länder skydd av natur olika, där Sverige utmärker sig.

”Bra beslut att stoppa avskogning”

Ett av de första stora avtalen som fattades på klimattoppmötet COP26 var deklarationen om att samarbeta för att stoppa avskogning.

Skogspropositionen är otydlig där klarhet behövs som mest

Skogsindustrierna välkomnar flera av förslagen som leder till ökad hållbar tillväxt i skogen och därmed en växande bioekonomi.

Världens intresse för träbyggande växer med klimatfrågan

Inför klimattoppmötet COP26 i Glasgow släppte stora delar av den internationella träindustrin ett gemensamt manifest, Time for Timber.

Produktionsrekord väntas i trävaruindustrin – trots minskat tryck

Efter en tid med historiskt stark efterfrågan ser trycket ut att lätta något, visar Skogsindustriernas senaste marknadsrapport.

EU-politiker om COP26: ”Utsläppshandeln är vårt viktigaste verktyg”

Klimatfrågorna står högt upp på EU:s agenda. Erik Bergkvist och Jessica Polfjärd är två parlamentariker som svarar på tre snabba frågor.

COP26: Uppmärksamma klimatnyttan med skogen och skogsprodukter i Glasgow 2021

Syftet med denna text är att ge en snabb inflygning till COP26 och FN:s klimatarbete samt att koppla skogen och skogsprodukter till detta.

Artskyddsutredningen: Skogsbruk och grön omställning måste vägas in

Vardagen för svenska skogsbrukare skulle bli enklare om EU:s fågeldirektiv och livsmiljödirektiv infördes som separata lagar i Sverige.

Helena Sjögren Miljödirektör Skogsindustrierna

Dubbelreglering kan bli följden av förändringar i miljöbalken

Helena Sjögren, Skogsindustrierna talesperson i miljöfrågor, har i dagarna besvarat regeringens remiss på klimaträttsutredningen.

Vi påminner om att Nature spred felaktiga uppgifter om ökade avverkningsnivåer

Svenska myndigheter och forskare har vid ett flertal tillfällen tillbakavisat uppgifter om kraftigt höjda avverkningsnivåer i Sverige och...

Föregående 20 21 22 23 24 Nästa