Aktuellt inom skogsindustrin

Foto: Skogsindustrierna

Så kan vi få mer skog i skogen

Enligt EU:s klimattjänst Copernicus var årets september den varmaste septembermånad som har uppmätts på vår jord. ”Ett extremt värmerekord” säger SMHI. Det är viktigt att snabbt minska utsläppet av växthusgaser, som koldioxid, för att försöka bromsa klimatförändringarna.

Filtrera artiklar

NWT: Värna den svenska skogsnäringen

En detaljstyrd europeisk skogspolitik skulle vara katastrofal för svensk skogsindustri, skriver Viveka Beckeman, Per Hidesten mfl.

Isbrytning saknas i budgeten

Hur blir det med finansieringen av isbrytning framåt? I regeringens budgetproposition ges inga besked.

"Vi är beroende av att naturen mår bra"

Linda Eriksson, har tittat på de första två avsnitten i Slaget om skogen, SVT:s nya serie, och efterlyser fler perspektiv.

Karlskoga Kuriren: Värna skogsnäringen

Får EU-kommissionen gehör för sina förslag kan de fullständigt slå undan benen för en av Sveriges viktigaste näringar.

”Dags för en ny industripolitik för Sverige”

Klimatomställningen och elektrifieringen går snabbt inom den svenska industrin. Det är vi stolta över, men politiken ligger dessvärre efter.

Budgeten - en jättesatsning på att undanhålla förnybar råvara

Regeringen har presenterat budgetsatsningar för skogen och skogsnäringen. Det är en jättesatsning på att undanhålla förnybar råvara från en värld...

Stam mot krona

DI Debatt: Skogsindustriernas vd kritisk till smalt perspektiv i skogsstrategin: ”Saknar helhetssyn”

”Det är jätteviktigt att regeringen med kraft står upp för den svenska skogsnäringen”, säger Viveka Beckeman, vd för Skogsindustrierna.

En kalender för framtidens skogsbransch

Föreningen NYKS har tagit fram en ny typ av kalender med kvinnor som faktiskt jobbar i skogen eller i andra yrken inom skogsindustrin.

Viktigt samtal om miljö- och klimatjournalistik

Utgångspunkten är DN:s artikelserie om skogsindustrin, men samtalet handlar i hög utsträckning om miljö- och klimatjournalistik i allmänhet.

Dubbelt upp i Bryssel

Nu har Skogsindustrierna ytterligare en kraft på plats i Bryssel. Marcus Lantz har klivit ombord i rollen som Senior Policy Advisor.

Föregående 21 22 23 24 25 Nästa