Aktuellt inom skogsindustrin

Foto: Skogsindustrierna

Så kan vi få mer skog i skogen

Enligt EU:s klimattjänst Copernicus var årets september den varmaste septembermånad som har uppmätts på vår jord. ”Ett extremt värmerekord” säger SMHI. Det är viktigt att snabbt minska utsläppet av växthusgaser, som koldioxid, för att försöka bromsa klimatförändringarna.

Filtrera artiklar

Skog och dimma

Ökad kolinlagring är ineffektiv och kortsiktig klimatpolitik

DN Debatt: I stället bör vi inrikta politiken mot en hållbart ökad tillväxt i skogen ihop med mål för ökad substitution av fossila material.

Skog och dimma

Ökad kolinlagring är ineffektiv och kortsiktig klimatpolitik

DN Debatt: I stället bör vi inrikta politiken mot en hållbart ökad tillväxt i skogen ihop med mål för ökad substitution av fossila material.

EU:s skogsstrategi missar skogsnäringens totala bidrag till grön omställning

EU-kommissionen har presenterat sin skogsstrategi och det är tydligt att de har tagit till sig av kritiken som följt på läckta utkast.

Fit for 55: Fem förslag som påverkar skogsindustrin

Skogsindustriernas experter har tagit en första titt på fem av förslagen i klimatpaketet som påverkar svensk skogsindustri.

Ambitiöst klimatpaket missar skogsnäringens totala klimatnytta

Därför anser Skogsindustrierna att EU-kommissionen slår in på fel väg med förslagen i klimatpaketet Fit-for-55.

Skogslobbyn måste lobba ännu mer

Miljöorganisationer gör ett utspel där de kritiserar skogsindustrin för att göra samma sak som de, nämligen föra dialog med politiker.

Skogsindustrierna i Almedalen 2018

Lyssnartips till årets digitala Almedalsvecka

Nu har årets digitala Almedalsvecka börjat och vi listar några tips på intressanta seminarium ihop med några andra lyssnartips för sommaren.

Förhoppning om en vattenstrategi med kloka förslag

Ett förslag till nationell strategi fick pausas på grund av misstroendehetsförklaringen och nu hoppas Skogsindustrierna att det återupptas.

Se upp för regeringsförslag om grustäkter

Kostnadsökningar på upp till 700 miljoner kronor per år för vägbyggnad och underhåll. Det skulle bli effekten om regeringen skärper reglerna

EU:s skogsstrategi ett oacceptabelt försök att kontrollera skogsbruk (eng)

Det läckta förslaget av reviderad Skogsstrategi för EU är alltför långtgående i sina försök att reglera övervakning och brukande av skog.

Föregående 22 23 24 25 26 Nästa