Aktuellt inom skogsindustrin

Foto: Skogsindustrierna

Så kan vi få mer skog i skogen

Enligt EU:s klimattjänst Copernicus var årets september den varmaste septembermånad som har uppmätts på vår jord. ”Ett extremt värmerekord” säger SMHI. Det är viktigt att snabbt minska utsläppet av växthusgaser, som koldioxid, för att försöka bromsa klimatförändringarna.

Filtrera artiklar

”Diskussionen om skogen måste bli mer faktabaserad”

3 frågor till Viveka Beckeman, vd på Skogsindustrierna, om rapporten Skogens biologiska mångfald – om arter, miljöarbete och statistik.

Skogsindustrin bidrar stort till klimatnyttan av svensk export

Svenskt Näringsliv har publicerat en rapport där man räknat fram klimatnyttan av svensk export där papper- och massaindustrin bidrar mest.

Sågverkens lagernivåer de lägsta på 20 år

Marknadsrapport: Så går det för skogsindustrin mars 2021. Skogsindustrin fortsätter att stå för tio procent av svensk varuexport, enlig SCB.

Analysera konsekvenserna av reduktionsplikten

Stora förhoppningar på att reduktionsplikten ska kunna uppfylla merparten av Sveriges etappmål för transportsektorns klimatomställning.

Träindustrin förväntansfull på nytt europeiskt Bauhaus

Vi har intervjuat Susanne Rudenstam, chef för Sveriges Träbyggnadskansli, om Bauhausinitiativets betydelse och möjligheter för träindustrin.

Fler långdragna domstolsprocesser förödande för skogsbruket

– Mark- och miljödomstolens agerande kommer leda till stora negativa konsekvenser för individer, företag och samhället i stort.

Cirkulär ekonomi, kretslopp

Parlamentet vill skärpa kommissionens handlingsplan för cirkulär ekonomi

EU-parlamentet har kommit med sina medskick till EU-kommissionens handlingsplan för cirkulär ekonomi.

”Flera partier vilseleder om elsystemet och klimatet”

Idag skriver Skogsindustrierna med SKGS, IKEM, Swemin och Jernkontoret en replik på SNF:s och 100 procent förnybarts debattartikel i DN.

DN debatt: Flera partier vilseleder om elsystemet och klimatet

Idag skriver Skogsindustrierna med SKGS, IKEM, Swemin och Jernkontoret en replik på SNF:s och 100 procent förnybarts debattartikel i DN.

Tvåvåningshus i trä

Europeisk renoveringsvåg skapar möjligheter för träindustrin

Ökad användning av trä som en möjlighet att klimateffektivisera byggandet diskuterades diskuterades nyligen vid ett webbinarium med WBB.

Föregående 26 27 28 29 30 Nästa