Aktuellt inom skogsindustrin

Foto: Skogsindustrierna

Så kan vi få mer skog i skogen

Enligt EU:s klimattjänst Copernicus var årets september den varmaste septembermånad som har uppmätts på vår jord. ”Ett extremt värmerekord” säger SMHI. Det är viktigt att snabbt minska utsläppet av växthusgaser, som koldioxid, för att försöka bromsa klimatförändringarna.

Filtrera artiklar

JRC:s rapport om skoglig bioenergi

Enligt JRC-rapporten har de som kritiserar EU för att biomassa ses som koldioxidneutral och förnybar helt missat vikten av LULUCF.

Extremhöga elpriser tvingar pappersbruk att stänga ner

Den 3 februari skrev Dagens industri om hur de extremhöga elpriserna tvingar Holmen att stänga ner halva sin produktion vid två pappersbruk.

Hur ska bioenergi bidra till ett klimatneutralt EU?

Bioenergi är en viktig pusselbit för att nå EU:s nya klimatmål för 2030 om 55% lägre nettoutsläpp. Nu ska frågan förhandlas i EU igen.

Handlingsplan för cirkulär ekonomi lyfter bioekonomins viktiga roll

Regeringen lyfter fram bioekonomin och vikten av hållbara material från skogen i sin handlingsplan för omställning till en cirkulär ekonomi.

Kommentar till Greenpeace och Skydda skogens aktion mot svensk skogsnäring

I januari lanserade organisationerna svenska Greenpeace och Skydda skogen en aktion som är ett frontalangrepp på den svenska skogsnäringen.

Avstamp för 2021

I krönikor, analyser och intervjuer sammanfattar vi läget för skogsnäringen - inom politik, marknad och forskning - och spanar mot år 2021.

Torgny Persson: Fortsatt stort intresse från forskningsfinansiärer

Intresset för att vara med och finansiera forskning med koppling till skogsindustrins värdekedja är fortsatt stort.

Mathias Fridholm: Stark utveckling för träbyggande

Utvecklingen för träbyggande och svenska sågverk fortsätter vara positiv under 2021. Det spår Mathias Fridholm, chef för Svenskt Trä.

Kerstin Hallsten: Skogsindustrin ser med tillförsikt på marknaden

Den ekonomiska kris som följt på Coronapandemin har slagit mindre hårt mot tillverkningsindustrin än tidigare ekonomiska kriser.

Här är de viktigaste frågorna 2021

Vill du ha koll på läget? Här är de viktigaste politiska frågorna för svensk skogsnäring 2021.

Föregående 27 28 29 30 31 Nästa