Aktuellt inom skogsindustrin

Foto: Skogsindustrierna

Så kan vi få mer skog i skogen

Enligt EU:s klimattjänst Copernicus var årets september den varmaste septembermånad som har uppmätts på vår jord. ”Ett extremt värmerekord” säger SMHI. Det är viktigt att snabbt minska utsläppet av växthusgaser, som koldioxid, för att försöka bromsa klimatförändringarna.

Filtrera artiklar

Ny presschef

Alexander Orlinge har tillträtt som ny presschef. Han hade senast en liknande roll vid Sveriges Ingenjörer.

ATL: Vi ska pröva alternativa skogsskötselmetoder”

220 företag inom skogsindustrin har nu formulerat tre löften för en hållbar framtid. Här skriver Viveka Beckeman i ATL om löftena.

”Vi måste agera nu”

Skogsindustrin spelar redan idag en viktig roll både för svensk ekonomi och för den gröna omställningen och nu spänner vi bågen ytterligare.

Tre löften för en mer hållbar värld

Med löften om ökad klimatnytta, ökad cirkularitet och mer livskraftiga skogar presenteras Skogsindustrins Framtidsagenda idag.

DI Debatt: Tre löften för en mer hållbar värld

Det här är vår gemensamma utgångspunkt för dialog och samarbeten för en hållbar utveckling, skriver Viveka Beckeman, vd Skogsindustrierna.

Regeringsförklaringen – skogen är en strategisk resurs

Satsningar på infrastruktur, ny fossilfri energiproduktion och en ny skogsutredning. Det lovade statsministern i sin regeringsförklaring.

Green Claims Directive: ”Samma villkor måste gälla för alla”

– Det avgörande vilka kriterier som EU-kommissionens lagförslag om Green Claim bygger på, och hur det hanteras, säger Kai-Yee Thim.

Mer vindkraft om fler delar värdet av vinden

Den landbaserade vindkraften har stor utbyggnadspotential, men idag får en stor andel planerade vindkraftsprojekt avslag på grund av lokalt

Ny ansvarig för transport och infrastruktur

Elin Swedlund kommer från och med nu driva transport- och infrastrukturfrågor på Skogsindustrierna.

Skogssommaren 2023: Torrt och vått

Både torka och blöta har ställt till problem. Med planering och ny teknik kan kontinuiteten i virkesflödet upprätthållhållas.

Föregående 1 2 3 4 5 Nästa